blog

Hvordan lages palmebladprodukter?

palmeblad

Palmebladprodukter er en smart løsning når man vil velge bort engangsplasten og velge noe mer miljøvennlig. I Eco Engros samarbeider vi med et firma i India som lager alle våre produkter av palmeblad. Det som er så flott med å få varene fra India, er at det her er et stort behov for arbeidskraft, og produksjon av slike produkter krever ingen høy utdannelse. Vår lille samarbeidsfabrikk ligger i Karnataka. De har totalt 15 ansatte og utav disse er over 90% kvinner. Arbeiderne er 30-50 år og jobber stort sett 8 timers dager.

Produksjonen:

Produksjonen av palmebladprodukter starter selvfølgelig med at palmebladene fra fjærgullpalmen plukkes når de de naturlig faller av palmen. Disse gjennomgår så en grundig vask hvor de blir høytrykksvasket og skrubbet. Deretter må palmebladene tørke i noen dager før de kan gjennomgå neste skritt. Etter tørking velger man ønsket form og setter denne på en hydraulisk maskin. denne maskinen presser palmebladene, og ut kommer det enten en tallerken, bolle, fat eller andre former. Palmebladene har sin naturlige form og tekstur og denne vil holde seg også etter de har blitt presset. Noen leverandører velger å avslutte prosessen her etter at palmebladproduktene er blitt sterilisert, men vi har også valgt å pusse tallerkenene grundig slik at de skal få en glatt og fin overflate. Hele produksjonen foregår selvfølgelig uten noe bruk av kjemikalier eller andre skadelige stoffer.

Hvorfor velge palmebladprodukter?

Palmebladprodukter koster litt mer en for eksempel produkter i plast, papp eller bagasse. Dette er fordi disse produktene krever mer håndarbeid. For eksempel så foregår både pussingen, pressingen og vaskinen for hånd. Det er likevel mange fordeler ved å velge palmeblad. Ikke bare gir de arbeid til flere mennesker, men de ser også bra ut. Produktene er også svært slitesterke, fleksible og tåler både vann og varme godt. Du finner våre palmebladprodukter Her!