blog

Forbud mot engangsplast

Engangstallerken palmeblad, engangsprodukter

Forbud mot engangsplast. Fra og med 03.07.2021 ble det i Norge og i hele EU ulovlig å omsette en rekke produkter i plast. Produktene som ikke lenger vil være lov å selge i Norge gjelder blant annet: Engangsprodukter som kopper, bestikk, sugerør, bomullspinner, rørepinner og tallerkener. Det samme gjelder take-away beholdere laget av isopor.

Mange av produktene som nå blir ulovlig å omsette har ofte endt opp på uønskede steder. Plasser som strender, i sjøen og i skogen. Bare i lille Norge vil dette bety at nesten 2 milliarder enheter engangsplast nå ikke lenger potensielt kan havne på disse uønskede stedene. Det blir hvert år kastet ca. 50 kg plast i Norge og dette er et steg i riktig retning.

Vi ønsker forbudet velkommen og jobber kontinuerlig med å bygge ut sortimentet av miljøvennlige, nedbrytbare produkter som kan erstatte plasten. Hvis du som kunde ønsker å se noe spesifikt i butikken vår eller har andre ønsker, er det bare å ta kontakt med oss.

Du kan lese mer om plastforbudet Hos miljødirektoratet eller finne forskriften her. Se også gjerne nærmere hva produktene Eco Engros kan tilby Her (åpner ny fane til butikken vår)Husk at alle våre produkter er biologisk nedbrytbare og kan komposteres.